artist - painter - adventurer - dreamer

NIEUWS

DE37FDEF-1C54-458E-B512-FB8EC2F73C60.png

Kortenhoef, 17 december 2020

"Duikend in de materie, zoekende naar de diepere lagen van mijn ziel, blijf ik geïnspireerd door het 'Manifest' van het na-oorlogse collectief CoBrA.

 

Het was een geïsoleerd jaar met weinig reizen, hetgeen me rust gaf mijn weg op het doek te kunnen vervolgen. Een bijzonder jaar ook, met opdrachten vanuit Japan, werken die hun bestemming vonden via de galerie en een werk dat eindigde in het Bevrijdingsmuseum Zeeland. 

Painting John Nieland oil on paper

In rust creëer ik verder, gedachten vanuit

het verleden, vertalend naar het heden.

 

Ik vervolg mijn reis, mijn doeken dienstdoend

als dagboeken, een print achterlatend.

Op weg naar 2021."

John%20Nieland%20bij%20Warnars%20%26%20W
Le Village

December 2020

'Chercher' en 'Le Village'

Nieuw werk van Nieland bij Warnars & Warnars Art Dealers

aaf_2020_ams_07_destatic_1200x1200px_v1.

AFFORDABLE ARTFAIR

Uitstel van de Affordable Artfair die van

28 oktober t/m 1 november zou plaatsvinden in de Kromhouthal in Amsterdam, maakt dat een aantal werken van Nieland, die hier tentoongesteld zouden worden, nu te zien zijn

- zowel fysiek als online - bij 

Warnars & Warnars Artdealers

in Haarlem. 

 

november 2020

Working on 'Conquest of Paradise'

 

 

UITGELICHT

Zomer 2020

 

Nieland heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Met een buitenwereld in de ban van de pandemie, schilderde Nieland voor een opdrachtgever in Japan, teruggetrokken in zijn atelier, aan twee grote werken over leiderschap en de religieuze berg Fuji.Beide werken zijn inmiddels op plaats van bestemming en zullen binnenkort in Japan worden tentoongesteld.

Tevens voltooide Nieland deze zomer het indrukwekkende werk "Occupation-Oppression-Liberation Zeeland 1940-1945"  lees meer>

DFC14DE9-352E-4A7F-8493-7721307FC153_edi

Vage herinneringen - Kunst in het teken van Vrijheid

september 2020

 

In de unieke, korte documentaire "Vage herinneringen" van regisseur Justin Heyl (Het Pamflet - Slag om de Schelde) die deze maand werd afgerond, wordt stilgestaan bij de intense oorlogsverhalen van twee Zeeuwse zussen en de werkwijze waarop John Nieland hun verzwegen angsten en emoties op symbolische wijze vastlegt op doek.

Uit deze samenwerking is een aantal krachtige, intuïtieve werken ontstaan, die in het kader van 75 jaar vrijheid zijn gedoneerd ten behoeve van de medefinanciering van de korte speelfilm "Het Pamflet", onderdeel van het kunstproject "Slag om de Schelde"

Het werk "Occupation Oppression Liberation Zeeland 1940-1945" maakt inmiddels deel uit van de vaste collectie en heeft een prominente plek gekregen in het Bevrijdingsmuseum Zeeland.

De overige werken worden verkocht.

Meer info->

富士山  "THE STORY CONTINUES" &  LEADERSHIP IS ABOUT YOUR SHIP

Fuji San "the story continues" is een spiritueel schilderij, dat de heilige Mount Fuji verbeeldt, de hoogste berg van Japan met aan de voet de stad Tokyo en het oude bos Aokigahara met haar "Kobolden".

Leadership is about your ship symboliseert de kracht die er nodig is voor het aansturen van een schip, te vergelijken met een sterk leiderschap dat het runnen van een grote organisatie vergt. 

 

mail voor info werk John Nieland
Bel voor info over werk John Nieland
  • Facebook
  • Instagram

© Nieland - Baburek

John Nieland