Art is a mysterious labyrinth

Twee kunstenaars

John Nieland schildert met Eddy Zoey

John en Eddy kwamen elkaar weer tegen op Ibiza, een spontane ontmoeting. Hun gesprekken, die begonnen op het eiland, hebben geleid tot een samenwerking in de vorm van expositie ‘Art is a mysterious labyrinth’. Ze zijn hiervoor op zoek gegaan naar gemeenschappelijke kunst-grond en hebben deze gevonden!

Het labyrint staat symbool voor de levensweg, de route naar je uiteindelijke bestemming. Je kunt nooit verdwalen in het labyrint in tegenstelling tot een doolhof. Je maakt als het ware een maximale omweg naar de kern.

Kunst verbindt. De twee verschillende stijlen van John en Eddy mengen zich op het grote doek. Het leek een uitdaging om de verschillende signaturen te combineren, maar uiteindelijk bleek de expressionistische stijl van Nieland goed te passen bij de pop-art achtige stijl van Zoëy en vloeide hun werk alsof het zo bedoeld was samen.

John Nieland schildert met Eddy Zoey
John Nieland schildert met Eddy Zoey

‘Ons werk ontstaat spontaan en vlecht gemakkelijk samen. Het lijkt alsof er lang over nagedacht is van te voren, maar onze schilderijen verschijnen terwijl we bezig zijn. Het is net als een labyrint, we slaan een weg in samen en bewandelen zonder vooropgezet plan de weg naar het eindpunt’

Kunst is net als het labyrint, een zoektocht naar de waarheid. Wat je op het doek zet, je innerlijke gevoel, zorgt voor verbinding en vertelt een verhaal. Uiteindelijk geef je met het eindresultaat vorm aan je gedachten en innerlijke wereld. Iedereen bekijkt de werken op zijn eigen manier. Kunst kan een spirituele invloed hebben en mogelijkheden bieden om pad te vinden in het doolhof van onze zintuiglijke waarnemingen en gevoelens.

Kunstwerken

Tijdens deze expositie zijn schilderijen en tekeningen te zien. Naast de gezamenlijke werken brengen beide kunstenaars ook eigen werk in. De onderwerpen en kleurstellingen van de verschillende selecties gaan goed samen. Er valt een hoop te zien, gelijkwaardig qua aantal, kleur, formaat en stijlen die naar elkaar toe lijken te trekken op het doek.

Painted Duck - John Nieland Ibiza
Painted Duck – John Nieland Ibiza

Tijdens de expositie zijn ook door Nieland beschilderde auto’s te zien. Zo bewerkte hij een Defender en een Eend op Ibiza. De Eend is helemaal vanaf Ibiza naar Nederland gereden!