Basic Existence 2016 Naarden Vesting

De schilderijen uit de nieuwe serie ‘Basic Existence’ gaan over individuele vrijheid. Iedere persoon heeft als uniek wezen verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden en zijn eigen lot. De mythische figuren in de schilderijen beelden symbolisch de zin van het leven uit. Nieland schildert met alles wat voor handen ligt. De olieverf is in dikke lagen aangebracht op handgemaakte doeken. Hierdoor krijgen de werken een bijna driedimensionale uitstraling. De heldere kleuren, vele verflagen en speciale formaten maken ieder werk uniek.

“Mijn werk ontstaat vanuit het niets. Met een ‘clear mind’ sta ik voor het witte doek en laat ik me leiden door mijn onderbewustzijn. Ik schilder in afzondering waarbij muziek me begeleidt in mijn creatieve proces. Spirituele figuren uit de oudheid vertaal ik naar de moderne tijd. Het blijft een mysterie hoe mijn kunst precies ontstaat,” aldus Nieland.

Basic Existence 6

Basic Existence 6

Expositie ‘Basic Existence’ loopt van vrijdag 22 april t/m zondag 29 mei 2016 bij:

Mark Haasnoot Fine Arts

Marktstraat 36

1411 EA  Naarden-Vesting

info@markhaasnootfinearts.nl

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00

Zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00

 

De officiële opening is op zondag 24 april. Indien u een uitnodiging wilt ontvangen, laat het even weten.: nieland.john@gmail.com