Lost on the Island Ibiza Den Haag 2017

Zondag 22 oktober exposeert de hedendaagse kunstschilder John Nieland zijn exclusieve werken bij Diederiks Fine Art in Den Haag, met de veelbelovende verkoopexpositie  ‘LOST ON THE ISLAND IBIZA’.

Tijdens deze bijzondere expositie neemt kunstschilder John Nieland je mee op een reis vol tegenstelling. Kort na zijn verbroken relatie, vertrok Nieland een paar maanden naar Ibiza, om met tal van inspirerende doeken terug te keren. Een eigenzinnige collectie, waarbij niet alleen de reis naar Ibiza, maar ook John’s innerlijke reis van zijn kleurrijke doeken af spat.

John Nieland liet zich inspireren door Ibiza. “Het is een eiland dat aan trekt, verbindt, afstoot en verleidt. Ik was benieuwd of ik daar in totale euforie zou komen of toch wel LOST zou rondlopen. Ik was op mezelf teruggeworpen, leefde primitief in een tentje en ondanks dat ik veel mensen om me heen had, voelde ik mij soms best eenzaam. Maar het is zeker geen depressief werk wat ik maak. Integendeel. Eerder sterk expressief”.

Nielands kijk op de wereld wordt vooral bepaald door boodschappen uit het heden en verleden. Dit zie je terug in zijn werk. “Ik schilder wat ik binnen krijg. Dat kan melancholie zijn, blijdschap, of beiden. Alles heeft twee kanten. Die laat ik beiden zien. Droefheid en blijdschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf balanceer ik iedere dag op deze grens tussen vreugde en weemoed. Dat vertaal ik naar mijn werk, en dat is wat mensen raakt”.

 Opening

Dominee Donkersloot opent de expositie op eigen wijze. Hij zal hierbij vooral ingaan op het verhaal van John en zijn werk. Hierna zal John dieper ingaan op de magie van Ibiza, en hoe hij tot deze unieke collectie is gekomen.  De expositie wordt afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden.  De op Ibiza wonende Ian McDonald (o.a. ex gitarist Gary Moore, Sting en Elton John) en Andy Shillito (ex tourmanager Florence & the Machine) vliegen speciaal voor hun vriend en zijn expositie naar Nederland om met hun live muziek de avond van een swingende vleug Ibiza te voorzien.

Kortom: een middag vol Ibiza in de prachtige galerie van Diederiks Fine Art, onder het genot van live muziek, wijn, en uiteraard de knallende, kleurrijke collectie van kunstschilder John Nieland!

Uitnodiging

Entree tijden de opening alleen op vertoon van een entreekaart.  Kaarten zijn kosteloos te verkrijgen via info@diederiksfineart.com. Er is slechts een beperkt aantal beschikbaar, dus wees op tijd met aanvragen.

Wij hopen u te zien op zondag 22 oktober van 14:30-18:00 bij Diederiks  Fine Art, op het Noordeinde 89-C in Den Haag! 

Agent Michel Stichter, Diederiks Fine Art: contact.artworkvision@gmail.com 
Communicatie & PR John Nieland: Kim de Jong kim@johnnieland.nl 

 

                 Nr 18 – LOST / acryl oil pastel / linnen  / 140 x 200