Category Archives: Nieuws

Van Ibiza naar Oita, Japan

Met het succes van de opening van zijn expositie ‘Lost on the Island Ibiza’ nog vers in het geheugen, is John Nieland alweer op weg naar een nieuw avontuur. Nieland verruilt de zonnige stranden van Ibiza voor het prachtige Japanse landschap, en woont en werkt deze winter in Japan.

De bekende Hilversumse kunstschilder verblijft komende 2,5 maand in het schilderachtige decor van het kunstenaarsdorp Oita in Taketa.  John  is hier op uitnodiging van het Japanse bedrijf Huits International en de Nederlandse overheid.  Een uniek project, waarbij John de eerste buitenlandse schilder is die voet zet in het dorp, en daar niet alleen zal wonen en werken maar ook exposeren. Nog unieker, is dat het atelier ‘Opa’ waar John verblijft, toegankelijk is voor publiek tijdens het schilderen. Een enorme uitdaging, waarbij John op bijzondere wijze kennis zal maken met Japan, haar inwoners en de cultuur.

Nieland sluit zijn verblijf af met een expositie in Japan.

Voor meer informatie, persaanvragen- en bezoek in Japan, contact:
Edwin Huits, Huits LLC
Telefoon: 096-288-9562
E-mail Info@Huitsllc.Com

Voor persaanvragen vanuit Nederland:
Kim de Jong, kim@johnnieland.nl


‘The Blue House’, verblijf John Nieland

De huidige expositie ‘Lost on the Island Ibiza’ is t/m 1 december nog te bezichtigen bij Diederiks Fine Art in Den Haag.

 

Expositie Nieland groot succes

Samen met de ruim 120 genodigden- en bezoekers, blikken we terug op een zeer geslaagde verkoop expositie! De dag begon met John’s interview bij Harry Mens, waarin niet alleen ‘Lost on the Island Ibiza’ aan bod kwam, maar ook zijn trip naar Japan, de Rietveld academie en het kunstenaars collectief Lamütta.

Bedreven en tegelijk bescheiden als hij is, zat John in zijn eigen, vrije stijl tussen de maatpakken om in het programma Business Class vol bezieling te spreken over zijn nieuwe werk. Met diezelfde bevlogenheid, opende Ds. Donkersloot de feestelijke opening in Den Haag met diverse anekdotes over John en zijn kleurrijke, gelaagde schilderijen, waarin zoveel schuil gaat.

Nog voor het eind van de opening was een deel van de schilderijen al van nieuwe eigenaren voorzien. De wijn smaakte goed, en ook de ‘Ibiza tunes’ van Andy Shillito​ en Mizza Hendrix​ vielen in de smaak. Al met al een zeer geslaagde dag. Hoewel John wegens de grote opkomst gedurende het programma helaas niet iedereen persoonlijk heeft kunnen spreken, wil hij iedereen heel hartelijk danken voor hun aanwezigheid!

Verkoop
Alhoewel er een flink aantal werken zijn verkocht tijdens de expositie, zijn er nog een aantal prachtige Nielands die wachten op een nieuwe eigenaar! Te zien in het speciale online magazine maar uiteraard nog mooier in het echt.

Mocht u interesse hebben in John’s nieuwe schilderijen, neem dan contact op met zijn agent Michel Stichter​ van Diederiks Fine Art.

De collectie hangt tot en met 1 december bij Diederiks Fine Art in Den Haag, en is tijdens openingstijden te bezichtigen.

(Foto’s: Evalien Weterings​ / Artwork Issuu: Rik Balder​, Studio RedLab)
Voor persaanvragen: kim@johnnieland.nl

     

Nieland’s ‘painted Duck’ hit in Ibiza

De door John Nieland in opdracht  beschilderde Ibizaanse eend voor Ducks United is helaas niet te zien op de komende expositie in Den Haag, maar schittert wel online! Nieland werd benaderd door het merk Ducks United toen hij op Ibiza verbleef om te werken aan zijn  nieuwe collectie ‘Lost on the island Ibiza’.

Ducks United, een charity car rental die bijzondere auto’s met gevoel verhuurt op Ibiza, Curacao en Mallorca, is erg blij met de kleurrijke creatie van John. Zijn kunst vertaald precies wat het merkt uitdraagt: vrijheid, zon, en ‘een experience you’ll never forget’.

De opvallende eend is een bijzonder gewild foto object door bloggers, toeristen en is zelfs gebruikt in een fashion shoot. Ook John zelf  is in zijn nopjes met het resultaat.

De perfecte combinatie van Nieland en Ibiza op wielen!

John Nieland te gast bij Harry Mens

Zondag ochtend 22 oktober is John Nieland te gast in het tv programma ‘Business Class’ van Harry Mens.

Nieland is uitgenodigd om te praten over zijn komende expositie ‘Lost on the Island Ibiza’, waarvan de feestelijke opening diezelfde dag zal plaatsvinden om 15:00 uur bij Diederiks Fine Art in Den Haag.

Business Class is elke zondag te zien van 10:30-12:00 uur op RTL 7 en wordt herhaald om middernacht.

Meer informatie op de website van Business Class.

EXPOSITIE ‘LOST ON THE ISLAND IBIZA’

                                       

Zondag 22 oktober exposeert John Nieland bij Diederiks Fine Art in Den Haag zijn spraakmakende collectie: ‘LOST ON THE ISLAND IBIZA’

Tijdens deze bijzondere expositie neemt kunstschilder John Nieland je mee op een reis vol tegenstellingen. Afgelopen zomer vertrok Nieland een paar maanden naar Ibiza, om met tal van inspirerende doeken terug te keren. Een eigenzinnige collectie, waarbij niet alleen de reis naar Ibiza, maar ook John’s innerlijke reis van zijn kleurrijke doeken af spat. 

 John Nieland liet zich inspireren door Ibiza. “Het is een eiland dat aan rekt, verbindt, afstoot en verleidt. Mijn relatie was net verbroken, en ik was benieuwd of ik daar in totale euforie zou komen of toch wel LOST zou rondlopen. Ik was op mezelf teruggeworpen, leefde primitief in een tentje en ondanks dat ik veel mensen om me heen had, voelde ik mij soms best eenzaam. Maar het is zeker niet depressief wat ik maak. Integendeel. Eerder sterk expressief.  Mijn schilderijen vertellen een verhaal.”

 Opening

Ds. Donkersloot opent de expositie op eigen wijze. Hij zal hierbij vooral ingaan op het verhaal van John en zijn werk. Hierna gaat John dieper in op de magie van Ibiza, en hoe hij tot deze unieke collectie is gekomen.  De expositie wordt afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden.  Het programma wordt afgesloten door de op Ibiza wonende Ian McDonald (o.a. ex gitarist Gary Moore, Sting en Elton John) en Andy Shillito (ex tourmanager Florence & the Machine) die met hun ‘hippie tunes’ de officiële opening van een swingende vleug Ibiza zullen voorzien.

Wilt u een uitnodiging ontvangen voor de opening bij Diederiks Fine Art, stuur dan een e-mail aan Nieland’s agent Michel Stichter van Artwork Vision/Diederiks Fine Art: contact.artworkvision@gmail.com

Meer info over LOST ON THE ISLAND IBIZA hier

JOHN NIELAND BIJ DIEDERIK’S FINE ART

Sinds juli hangt het werk van John Nieland in de bekende kunst galerie Diederik’s Fine Art in Den Haag. Eigenaar Marcel Diederiks is verheugd over deze samenwerking: “John is de enige levende kunstschilder die wij vertegenwoordigen, naast namen als Karel Appel, Corneille en andere grootmeesters. Daar zijn wij met recht trots op”.

Ook Nieland’s nieuwe agent Michel Stichter, van Diederik’s Fine Art / Art Vision, is content met de komst van Nieland. “Zijn werk is niet aan te slepen. Iedereen wil een echte John Nieland aan de muur. Alleen al in augustus vonden 6 grote Nieland’s een nieuwe eigenaar. Ik heb nog maar 2 doeken over. De rest is -wereldwijd- verkocht’.

Liefhebbers van John Nieland’s bijzondere werk echter niet getreurd: op 22 oktober exposeert Nieland speciaal vanwege zijn samenwerking met Diederik’s Fine Art zijn spraakmakende, nieuwe collectie

‘LOST ON THE ISLAND IBIZA’

Meer info volgt spoedig op www.johnnieland.nl 


Michel Stichter en John Nieland